Historien om Pizzaen..

Norveç Divan Pizzeria Restaurang

Historien om Pizzaen..

Categories: Divan Pizza

Pizzaen var en italiensk bonderett i mange århundrer. Pizza ble solgt av omreisende handelsmenn til fattigfolk i 1700-tallets Napoli, og besto kun av det flate brødet som vi kjenner som pizzabunnen i dag.

Det største steget mot pizzaens nåværende form var da napolitanerne begynte å bruke tomater på pizzaen. Denne måten å tilberede pizzaen på, skriver seg antakeligvis fra 1889 da dronning Margherita sammen med sin mann var på rundreise i det italienske kongeriket.

Rundt omkring i landet så hun bønder og fattigfolk spise et flatt brød de kalte for «pizza». En dag i juni, tilkalte dronning Margherita en mann ved navn Raffaele Esposito til slottet for å bake et utvalg pizzaer for henne. Raffaele bakte på dronningens ønske en spesiell pizza med tomat, mozzarella og basilikum (fargene i det italienske flagget – rødt, hvitt og grønt).

Pizzaen ble en stor hit, og Esposito ble ofte tilkalt for å bake denne pizzaen. Da nyheten om dronningens favorittpizza kom ut blant folket, ble det straks meget populært å bake Pizza Margherita i Napoli, en tradisjon som har holdt seg til i dag, og også spredd seg til resten av verden. Pizzaen ble introdusert i Norge på 1960-tallet, men ble ikke særlig populær før utpå 70-tallet.